Wie is Steven...

Mijn naam is Steven van Dongen.

Na mijn MTS opleiding Grond, Weg- en Waterbouw heb ik Geodesie gestudeerd aan de HTS te Utrecht. Na jarenlange ervaring opgedaan te hebben bij diverse grote Infrastructuurprojecten  in zowel de natte als de droge sector, ben ik me gaan bezighouden met veiligheid op en om de bouwplaats. In 2014 heb ik dit weten  te bekronen met het behalen van mijn diploma Hoger Veiligheidskundige(HVK) en heb hier inmiddels redelijk wat praktijkervaring in opgebouwd.

In mijn werk ben ik veel situaties tegengekomen waarbij men handelt uit gewoonte of uit overtuiging. Dat heeft mij altijd enorm geïntrigeerd en intrigeert mij nog steeds. Waarom waagt iemand zijn leven om een bepaalde handeling te kunnen verrichten? Waarom reageert iemand zo fel terwijl hem een redelijk normale vraag gesteld wordt? Wat is de reden dat iemand een bepaalde houding aanneemt in een gesprek? Hier ga ik graag met mensen over in gesprek want vaak is men zich niet eens bewust van het eigen gedrag.

Om deze gesprekken meer body te kunnen geven ben ik de opleiding Professioneel Coachen gevolgd aan de Hanzehogeschool Groningen. Mensen helpen zichzelf te helpen, dat is mijn drijfveer. Zoals ik er van overtuigd ben dat niemand ooit uitgeleerd is, ben ik zelf ook continu bezig mezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.

Ik sta met beide benen op de grond en heb een realistische en nuchtere kijk op de wereld. Eerlijkheid, oprechtheid en betrouwbaarheid zijn voor mij belangrijke kernwaarden.

Mijn eigen ervaring neem ik mee in de coaching en dat wordt door mijn klanten gezien als een grote meerwaarde.

Ben jij ook gemotiveerd om je te ontwikkelen? Dan vind je in mij een laagdrempelige coach die goed luistert. Ik daag je uit om anders te gaan kijken en denken, om alternatieven te onderzoeken en keuzes te maken.